Wedden op vechtsporten: Hoe doe je dat en waar

Home » Wedden op vechtsporten: Hoe doe je dat en waar

Het wedden op vechtsporten zoals boksen, kickboksen en MMA kan zeer lucratief zijn, echter zijn er wel wat addertjes onder het gras verscholen. Zo is het in ons land niet toegestaan bij aanbiers uit het buitenland te gokken, maar goed nieuws in oktober dit jaar wordt het in Nederland legaal.

Veel vechtsportliefhebbers willen wel eens een gokje wagen op een gevecht. Of het nou op Tyson Fury, Anthony Joshua, Rico Verhoeven of Badr Hari is, inzetten blijft spannend want een uitslag van er wedstrijd is niet altijd even voorspelbaar. Sterker nog het hangt compleet af van hoe een vechter die dag in zijn vel zit.

Ga jij de grens over?

Vechters worden vaak aangemerkt als favoriet of underdog. Voor de beginnende gokker op vechtsporten kan dit verwarrend zijn, een underdog dus de niet favoriete vechter wordt met een + aangeduid. De favoriet voor de boks, kickboks of MMA-wedstrijd met een -. Dus let goed op we gegeven en voorbeeld; Vechter A is favoriet met -250, dit betekent dat de wedkaste redelijk hoog is. De aangemerkte underdog staat op -500, waar zet jij je geld op.

Sommige gokkers zetten op beiden in om het verlies zo laag mogelijk te houden of een break even punt te bereiken. Er zijn diverse wedkantoren waar je geld in kunt zetten. Woon je bijvoorbeeld aan de grens met België of Duitsland dan wip je snel even de landsgrens over om een gokje te wagen. Maar zoals gezegd zal er voldoende door de overheid online gok aanbod bijkomen vanaf 1 oktober.

2 Replies to “Wedden op vechtsporten: Hoe doe je dat en waar”