Type fout: NFL-wedstrijd kost BetMGM $ 10.500

Home » Type fout: NFL-wedstrijd kost BetMGM $ 10.500

Een typefout in een gokregel in een National Football League (NFL) -wedstrijd heeft BetMGM $ 10.500 (€ 7.500) gekost. De fout, die betrekking had op de Cleveland Browns v Kansas City Chiefs playoff-wedstrijd in januari 2021, werd onthuld door de New Jersey Division of Gaming Enforcement. De instantie legde BetMGM.com een ​​boete van $ 500 op voor het niet correct weergeven van de kansen op een gokmarkt.

De fout betrof specifiek een weddenschap van een speler op de prestaties van de twee quarterbacks, Kansas City’s Patrick Mahomes en Cleveland’s Baker Mayfield. BetMGM was van plan om weddenschappen aan te bieden op de vraag of een van de quarterbacks elk 300 yards of meer zou passen tijdens de wedstrijd, maar een handmatige fout zag de “3” vallen, waarbij gokkers de optie kregen of de spelers zouden passen voor 00 yards of meer.

Foutje bedankt

Als een van de spelers daarom slechts één pass voor één yard had voltooid, zou de weddenschap een winnaar zijn geweest. Het paar zorgde samen voor 459 passerende yards, dus de weddenschap was een winnaar, met vijf BetMGM-klanten die de fout opmerkten, evenals vier bij Borgata Online, dat eigendom is van MGM Resorts International.

Volgens staatsdocumenten meldde MGM de fout aan de gaming handhaving afdeling in een poging de weddenschappen ongeldig te verklaren, met het argument dat de kansen onjuist waren berekend. Maar na een onderzoek zei de staat dat de weddenschappen niet konden worden geannuleerd. Kort daarna besloot de operator de weddenschappen te laten staan ​​en de winnende klanten te betalen.