Zal het bezoekersrecord van de UFC in 2021 worden verbroken?

Home » Zal het bezoekersrecord van de UFC in 2021 worden verbroken?

Het kijken naar sportevenementen zonder fans is de norm geworden tijdens de COVID-19-pandemie, maar met de verspreiding van vaccins en het versoepelen van sommige aanwezigheidsprotocollen, naderen we snel weer evenementen met uitverkochte mensenmassa’s.

We zagen het al in MLB toen de Toronto Blue Jays de Texas Rangers op Globe Life Field in Arlington, Texas, op 5 april bezochten. Het honkbalstadion heeft 40.000 fans en de aangekondigde opkomst was 38.238. De UFC organiseerde op 24 april zijn eerste uitverkochte publiek voor UFC 261 in de VyStar Veterans Memorial Arena in Jacksonville, Florida.

UFC 261 zal naar verwachting 15.000 fans hebben, wat de eerste stap zou kunnen zijn naar het vestigen van een nieuw UFC-bezoekersrecord ergens in 2021 met grote gevechten aan de horizon.

Huidig ​​aanwezigheidsrecord UFC

Op weg naar 2021, volgens Statista, kwam de grootste menigte die een UFC-evenement bijwoonde op UFC 243 met als kop het middengewicht titelgevecht tussen Robert Whittaker en Israel Adesanya. UFC 243 vond plaats in Melbourne, Australië, in het Marvel Stadium op 6 oktober 2019, met 57.127 aanwezigen.

UFC 243 was het derde evenement in de promotie om de 50.000 fans te overtreffen. De eerste die de drempel van 50.000 fans doorbrak, was UFC 129: St-Pierre vs Shields, dat in 2011 plaatsvond in Rogers Centre in Toronto, Canada.

Het al lang bestaande bezoekersrecord vóór UFC 243 was in handen van UFC 193, wat het eerste verlies van Ronda Rousey tegen Holly Holm markeerde. UFC 193 was ook in Melbourne, Australië, in Docklands Stadium op 14 november 2015, met een opkomst van 56.214.

Zal het UFC-aanwezigheidsrecord in 2021 worden verbroken en waar?

Het is geen geheim dat veel sportorganisaties in 2020 geld verloren door de pandemie. Sommige sporten moesten hun seizoenen inkorten, hadden geen fans aanwezig en moesten onder andere betalen voor coronavirus-tests. De UFC was niet anders, maar het was de eerste die op 9 mei weer in actie kwam met UFC 249 in de VyStar Veterans Memorial Arena, zij het zonder fans.

Als gevolg van gederfde inkomsten zou je kunnen aannemen dat deze sportorganisaties er alles aan zullen doen om een ​​deel van die verliezen onmiddellijk terug te vorderen. De UFC heeft vanaf 24 april fans bij UFC 261 en president Dana White hoopt die trend voort te zetten met de promotie die drie weken later naar Houston gaat voor een ander uitverkocht publiek bij UFC 262.

In welk stadion wordt het evenement georganiseerd?

Er zijn twee stadions in Amerika waar het bezoekersrecord van de UFC mogelijk in 2021 kan worden verbroken. Nu Texas openstaat voor een drukte van 100 procent, is de eerste potentiële locatie AT&T Stadium, waar de Dallas Cowboys spelen. Cowboys-eigenaar Jerry Jones zegt dat het stadion vol zal zijn voor het NFL-seizoen 2021 en dat het met staanplaatsen 105.000 kan bevatten, bijna het dubbele van het huidige UFC-record.

In dezelfde geest zou het Allegiant Stadium in Las Vegas, Nevada – waar de Las Vegas Raiders spelen – de eer kunnen krijgen om een ​​groot evenement te hosten. Net als Jerry Jones in Dallas zei CEO Bill Hornbuckle dat hij met de gouverneur van Nevada heeft samengewerkt om het stadion tegen juli op volle capaciteit te krijgen, wat belangrijk is omdat dat de maand is van de UFC International Fight Week, wat altijd een enorm evenement is.

Wie zal de hoofdrol spelen in het nieuwe aanwezigheidsrecord?

Als je het hebt over grote namen in de UFC, moet de “Notorious” Conor McGregor de voornaam uit je mond zijn – en terecht. In de bovenstaande afbeelding van Statista kun je zien dat Conor McGregor in vijf van de zes beste UFC pay-per-view-kooppercentages voorkomt. Toevallig staat de Ier op het programma om de trilogie met Dustin Poirier af te ronden op 10 juli, een datum die perfect past in de tijdlijn voor Allegiant Stadium om hopelijk de volledige capaciteit te hebben.

Zo niet McGregor, dan zou het zwaargewicht titelgevecht tussen Francis Ngannou en Jon Jones de headliner kunnen zijn voor zo’n evenement. Natuurlijk wacht Jones op een grote betaaldag, waardoor de aankondiging van dit gevecht wordt vertraagd, maar de kampioen, Ngannou, zegt dat hij Jones wil, dus het is slechts een kwestie van tijd. Dat gezegd hebbende, de andere potentiële wedstrijd is de rematch tussen Ngannou en Derrick Lewis.

Eén ding is echter zeker: de UFC heeft opties, wat een goede zaak is als je probeert om voor zo’n groot evenement te plannen. Wie weet – wij vechtfans worden misschien verwend met een evenement in het Allegiant Stadium in juli en misschien AT&T Stadium later in het jaar.