UFC wil deel nemen aan het NFT- en cryptocurrency-spel

Home » UFC wil deel nemen aan het NFT- en cryptocurrency-spel

De UFC staat mogelijk op het punt om niet-vervangbare tokens te gaan verkopen. UFC-moederbedrijf ZUFFA LLC heeft naar verluidt een aantal nieuwe handelsmerkaanvragen ingediend die aangeven dat ze van plan zijn om mee te doen aan de huidige hausse in blockchain-technologie.

Josh Gerben rapporteerde de deponeringen en onthulde dat de UFC heeft geprobeerd de term ‘UFC’ te handelsmerken in relatie tot cryptocurrency en niet-vervangbare tokens (NFT). Zowel crypotcurrency als NFT’s worden gemaakt op een block-chain, wat betekent dat het digitale activa zijn die worden gemaakt door banken van servers die complexe vergelijkingen oplossen. Zodra een van deze activa is gemaakt, is deze uniek en onmogelijk te kopiëren.

NFT’s zijn door blockchain gemaakte assets waaraan andere vormen van media zijn toegewezen, zoals artwork. Omdat blockchain-technologie het onmogelijk maakt om deze ‘cryptoart’ te kopiëren, kunnen deze NFT’s verkopen voor oogstrelende bedragen.

Eigen serienummers

De NBA heeft onlangs goud behaald met hun NFT-programma NBA Top Shot. Top Shot-gebruikers betalen cryptocurrency voor digitale pakketten met hoogtepunten. Elke highlight is gemaakt in een beperkte batch en heeft een eigen serienummer.

Top Shot-gebruikers kopen en verkopen hoogtepunten met hoge prijzen die worden besteed aan clips met lage serienummers met sterspelers. Een LeBron James dunk is onlangs verkocht voor meer dan $ 200.000.

Als de UFC het model van de NBA volgt, kunnen we zien dat UFC-gevechten, hoogtepunten of gelijkenissen van jagers worden omgezet in NFT’s. Met de huidige UFC-contracten zou de UFC dit kunnen doen zonder vechters te raadplegen of vechters een deel te geven van wat deze NFT’s zouden kunnen maken. Als een jager zijn eigen NFT’s zou maken met beelden van hen tijdens een UFC-gevecht, zouden ze het risico lopen te worden aangeklaagd wegens piraterij door de UFC.

Royalties

Bij de productie van NFT’s komt extreem veel koolstof vrij, wat onze huidige klimaatcrisis verergert. De cryptoart-markt is ook beschuldigd van het uitbuiten van artiesten en andere makers van inhoud, waarbij NFT-makers werken stelen en ze in tokens veranderen zonder toestemming of het aanbieden van royalty’s.

Een andere reden waarom mensen op hun hoede moeten zijn voor NFT’s, is omdat het kopen van een NFT niet betekent dat je de rechten op die afbeelding, muziek, video enz. Koopt. Het kopen van een NBA-hoogtepunt dat een van de 5.000 is, betekent niet dat je de rechten op dat beeldmateriaal bezit. Je kunt niets anders doen met dat hoogtepunt dan ernaar kijken en het aan iemand anders verkopen.

One Reply to “UFC wil deel nemen aan het NFT- en cryptocurrency-spel”