BetBlocker biedt een gratis te gebruiken applicatie die spelers op hun apparaten kunnen installeren om de toegang tot een groot aantal gokwebsites te blokkeren. Het goede doel wordt volledig gefinancierd door donaties.

De donatie van Greentube maakt deel uit van de jaarlijkse Research, Entertainment and Treatment (RET) -bijdrage, een vrijwillig financieringsmodel waarmee het werk ondersteunt bij het bevorderen van maatregelen ter bescherming van spelers en onderzoek naar de behandeling van gokgerelateerde schade. Het bedrijf ondersteunt ook verschillende andere initiatieven en schenkt aan GambleAware.

Het is het tweede opeenvolgende jaar dat Greentube heeft gedoneerd aan BetBlocker en in de afgelopen 12 maanden is de software aanzienlijk geüpgraded. Er is een agendasysteem geïntroduceerd, waardoor spelers meer controle hebben over wanneer ze het blok aan en uit moeten zetten op momenten dat ze zich kwetsbaarder voelen. Deze verandering maakt BetBlocker een bonafide tool voor verantwoord gokken in plaats van simpelweg een tool voor zelfuitsluiting. Het iOS-app-platform is ook aanzienlijk verbeterd, waardoor een sterkere bescherming wordt geboden aan spelers die hun gokgewoonten willen beheersen.

Beter beschermd

Trevor De Giorgio, Chief Legal Officer bij Greentube, zei: “We nemen de bescherming van spelers uiterst serieus bij Greentube en werken er constant aan om ervoor te zorgen dat we bijdragen om dit cruciale deel van onze industrie vooruit te helpen. BetBlocker is een fantastische tool die spelers helpt bij het beheersen van hun gokactiviteiten en we zijn erg onder de indruk van hoe het product in de loop van het jaar is verbeterd om een ​​nog sterkere bescherming te bieden. “

Duncan Garvie, Manager bij BetBlocker, zei: “We zijn enorm dankbaar dat Greentube heeft besloten om ons belangrijke project te blijven steunen. De donaties uit de branche die we ontvangen, zijn cruciaal omdat het ons helpt de tool verder te verbeteren en het nog gemakkelijker maakt voor spelers om hun gokactiviteiten te controleren of te beperken. We hebben een aantal projecten in de pijplijn en de donatie van Greentube zal ons helpen BetBlocker naar een hoger niveau te tillen. “