Genius Sports heeft ingestemd met de overname van free-to-play (FTP) game-ontwikkelaar en fan engagement studio FanHub Media, waarmee het zijn eerste bedrijfsovername uitvoert als een op de NYSE genoteerde onderneming. Door de deal zal Genius een FTP-spelaanbod toevoegen aan zijn bestaande technologie-eenheid voor sportweddenschappen, terwijl FanHub’s oplossingen voor fanbetrokkenheid worden samengevoegd met de Genius-mediadivisie.

Beide bedrijven kozen ervoor om de voorwaarden van de deal niet bekend te maken, aangezien FanHub de eerste M & A-buy-out van Genius wordt na de notering op 20 april aan de NYSE – die de streefwaarde van $ 1,5 miljard van het bedrijf overtrof. Mark Locke, CEO van Genius, benadrukte FanHub als de ideale partner om de drie kernbedrijfssegmenten van Genius van goktechnologieën, data / media-oplossingen en marketingoptimalisatie voor sport te versterken.

Alles draait om content

“De overname van FanHub zal onze sport-, gok- en mediapartners opwindende nieuwe contentplatforms bieden die onze gevestigde data-, video- en marketingoplossingen volledig aanvullen”, aldus Locke. “Deze transactie zal naar verwachting het wereldwijde publiek en bereik van Genius Sports vergroten en tegelijkertijd de convergentie van sport, weddenschappen en media versnellen om de moderne fan te betrekken.”

FanHubs suite van FTP-producten en fan-engagement-oplossingen, opgericht in 2012, wordt gebruikt door een breed scala aan belanghebbenden op het gebied van sport, media en weddenschappen, waaronder de NFL, MLB, Betway, bet365, Eurosport en News UK.

Grote kansen

Op dit moment bedient FanHub meer dan 50 eigen gebouwde producten die zijn geïntegreerd met het diverse aanbod van zijn klanten. “We zijn verheugd om ons bij de Genius Sports-familie aan te sluiten en enthousiast over de potentiële kansen voor onze klanten en personeel”, aldus Tim Lamb, voorzitter van FanHub.

“We konden ons geen meer complementaire partner voorstellen en samen zullen we een nog rijkere fan beleving bieden, meer betrokkenheid genereren en waarde bieden aan onze partners – en fans.” Genius verwacht de overname van FanHub in het tweede kwartaal van 2021 af te ronden, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden.