Kindred Group heeft een overeenkomst getekend om de resterende 66,6% van de uitstaande aandelen in Relax Gaming te verwerven. De transactie waardeert het bedrijf op maximaal € 320 miljoen ($ 378,9 miljoen) op een contante en schuldenvrije basis, en een totale waarde van de uitstaande aandelen van ongeveer € 295 miljoen.

Kindred zal een initiële vergoeding van € 80 miljoen in contanten betalen bij het sluiten op een contante en schuldenvrije basis, naast een maximale potentiële winst van € 113 miljoen, betaalbaar in 2022 en 2023, op voorwaarde dat Relax bepaalde winstdrempels haalt.

De transactie zal worden gefinancierd via de bestaande contanten en kredietfaciliteiten van Kindred, waarbij het bedrijf sinds 2013 in Relax Gaming heeft geïnvesteerd.

Aandeelhouders

“Door deze overname voegen we een snelgroeiend en winstgevend B2B-bedrijf toe met een productportfolio van wereldklasse, waardoor we meer controle hebben over ons casino-, poker- en bingoaanbod, waardoor Kindred in een aanzienlijk betere positie verkeert om onze langetermijnstrategie te realiseren onze focus op productdifferentiatie en klantervaring”, zegt Kindred Group CEO Henrik Tjärnström (foto).

De transactie is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen van regelgevende instanties en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond. JP Morgan en Cirio Advokatbyrå hebben respectievelijk opgetreden als financieel en juridisch adviseur voor Kindred, terwijl Roschier Advocaten Ltd als juridisch adviseur van de aandeelhouders van Relax heeft opgetreden.

Investeren

Patrik Österåker, mede-oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van Relax Gaming, merkte op: “Deelnemen aan Kindred Group is een natuurlijke volgende stap in onze langdurige samenwerking met Kindred in al onze productverticalen. De versterkte aanwezigheid van Kindred zal Relax Gaming in staat stellen verder te investeren in en de uitbreiding van ons B2B-aanbod over de hele wereld te versnellen.

“We zullen de Relax Gaming-reis voortzetten als een afzonderlijke B2B-entiteit met een ongewijzigd productportfolio en algemene strategie, trouw blijven aan onze waarden en het zuurverdiende vertrouwen van onze klanten respecteren. Onze voortdurende onafhankelijkheid is een belangrijk element van de transactie en ik ben blij om in het bestuur van Relax Gaming te blijven.”