BetBlocker en L&L Europe kondigen vandaag een eerste in hun soort samenwerking aan om verantwoorde gokmiddelen op de Nederlandse markt te brengen.

Door deze samenwerking financiert L&L Europe de ontwikkeling van een Nederlandstalige versie van de huidige BetBlocker-app en levert het vertaaldiensten om het BetBlocker-team in staat te stellen optimale ondersteuning te bieden aan Nederlandstalige gebruikers.

Tijdens het project zal Feite Hofman van Pas op Gamen en Gokken ook zorgen voor extra vertaalondersteuning.

Trustee en oprichter van BetBlocker, Duncan Garvie, had het volgende te zeggen over het project:

“Ik ben er lang van overtuigd geweest dat het in rekening brengen van gokverslaafden voor steun in strijd is met het doel om gokverslaafden te ondersteunen – het vraagt ​​om de enige bron die de gebruiker waarschijnlijk niet zal hebben en hoe meer iemand hulp nodig heeft, hoe kleiner de kans dat ze het zich kunnen veroorloven om ervoor te betalen. Ik twijfelde er nooit aan dat BetBlocker gratis moest zijn en de enige haalbare optie was om de service gratis aan te bieden door een liefdadigheidsinstelling te worden.

Maar het liefdadigheidsmodel heeft een aantal belangrijke nadelen, waarvan de belangrijkste de uitdagingen zijn om ervoor te zorgen dat er voldoende geld binnenkomt om de dienst operationeel te houden. Het inhuren van ondersteunend personeel is verreweg de grootste financiële last waarmee BetBlocker wordt geconfronteerd en is de belangrijkste reden dat we de service niet hebben vertaald om uit te breiden wie toegang heeft tot onze ondersteuning.

De samenwerking met L&L Europe is absoluut grensverleggend voor onze dienstverlening. We zijn verheugd een operator te vinden die enthousiast op zoek is naar manieren om kwetsbare spelers te ondersteunen en het openstellen van de BetBlocker-service voor 20 miljoen mensen zal ongetwijfeld mogelijk levens veranderende gevolgen hebben voor veel mensen. “

Jan Wienk, Marketing Manager & Hoofd productontwikkeling bij L&L Europe, voegde toe:

“Ik kijk er echt naar uit om dit project van start te laten gaan en een reeds bewezen veiliger gokinstrument te verbeteren, erkend door de UKGC als effectieve ondersteuning voor probleemgokkers als onderdeel van hun herstelprogramma. Het is ook geweldig dat de verdere toewijding om dit product te ontwikkelen afkomstig is van Feite Hofman, eigenaar van “Pas op met gamen en gokken / Wees voorzichtig met gamen en gokken”, die dit project volledig ondersteunt. “
Waarom is deze samenwerking zo belangrijk?

BetBlocker functioneert als een liefdadigheidsinstelling en is afhankelijk van donaties, waarvan de meeste door de industrie worden verstrekt, om de duizenden gebruikers te ondersteunen die elke dag met de service bezig zijn.

Het grootste deel van de financiering die BetBlocker ontvangt, komt via het UKGC RET-premiestelsel. Dit is een hulpmiddel van onschatbare waarde geweest waardoor het goede doel de diensten heeft kunnen aanbieden die het tot nu toe heeft.

Financiering afkomstig van een licentiesysteem van deze aard moet echter op de juiste manier worden ingezet en op een manier die gebruikers die aan die licentie onderworpen zijn het beste ondersteunt. Aangezien slechts 0,3% van de Britse bevolking geen Engels kan spreken, is het een uitdaging om ondersteunend personeel aan te nemen dat niet Engels spreekt. Aangezien slechts 0,05% van de Britse bevolking Nederlands spreekt, is het niet praktisch om Nederlandse taalondersteuning via deze bijdragen te rechtvaardigen.

Het partnerschap met L&L Europe, waar de operator een hands-on aanpak hanteert door naast financiële ondersteuning ook vertaaldiensten aan te bieden om de vertaalde versie van BetBlocker op te zetten, creëert een duurzaam systeem voor BetBlocker om Nederlandse taalondersteuning te bieden, waardoor het niet meer nodig is om intern personeel aan te nemen. Nederlandstalige ondersteuningsmedewerkers.

In een goedkope stap heeft L&L Europe gratis blokkerende software niet alleen voor hun klanten, maar voor ALLE inwoners van Nederland opengesteld.

Wat is BetBlocker?

BetBlocker is een ‘blokkerende software’, een app waarmee de gebruiker de toegang tot online gokdiensten kan beperken via zijn apparaat met internetfunctionaliteit. BetBlocker is een in het VK geregistreerde liefdadigheidsinstelling die de enige gratis blokkeringssoftware aanbiedt om kwetsbare spelers te ondersteunen.

De BetBlocker-tool is beschikbaar op een reeks besturingssystemen, waaronder Android, iOS, Windows, Mac, Linux en FireOS. Het biedt gebruikers een reeks verschillende opties in termen van beperkingen, variërend van een 24-uursblokkering tot 5 jaar. Als alternatief kunnen gebruikers met behulp van het BetBlocker-agendasysteem het blok zo instellen dat het op vooraf bepaalde punten in- en uitgeschakeld wordt. Dit geeft gebruikers de flexibiliteit om hun gokactiviteiten op een verantwoorde manier te beheren, waarbij ze weten dat ze op bepaalde momenten waarschijnlijk kwetsbaar zijn voor overmatige betrokkenheid.

De app beperkt gebruikers momenteel de toegang tot meer dan 13.000 goksites en er worden er elke dag meer toegevoegd via de functie ‘Een site voorstellen’.

Hoe past BetBlocker in de huidige regelgevende uitsluitingsprogramma’s?

In de afgelopen jaren hebben een aantal regelgevende instanties nationale zelfuitsluitingsregelingen opgezet, zoals Gamstop in het VK, Spelpaus in Zweden en het binnenkort te worden CRUKS in Nederland. Deze schema’s zijn bedoeld om gebruikers in staat te stellen zichzelf de toegang tot alle vergunde kansspelen te beperken.

Origineel door Duncan Garvie

One Reply to “BetBlocker en L&L Europe kondigen Nederlandse samenwerking aan”